Novi Sad
08.10.2013.
15:21 > 19:19
Art performans podrške Sajmonu Vilsonu (jednom od osnivača Culture Exchange-a) održaće se u četvrtak, 10. oktobra od 15 časova na Trgu slobode.
  • DekiNS

    09.10.2013 08:53
    pera
    Пујуј, Игумане, не брини за манастир!
  • Шта зна перица шта је мржња

    09.10.2013 07:57
    @pera
    Прва ваша реченица говори о комплексима мање вредности. Остатак вашег коментара јесте баш мржња о којој пишете.
  • 09.10.2013 06:13
    "Čovek je prekršio zakon jer naši panduri ne znaju nijedan strani jezik pa mu nisu mogli nacrtati neke stvari."

    Nepoznavanje zakona nije opravdanje.
    Policija nije pravni savetnik.

    Žao mi je zbog toga što mu se desilo, ali SVA krivica je isključivo njegova. Ako hoćete da pravimo performans o širenju svesti o navedene dve činjenice ja sam za. Velik deo problema korupcije leži u neobaveštenosti i neobrazovanosti ljudi koji smatraju da su sposobni da tumače zakon i da je dovoljno da nešto PO NJIMA "nema smisla", pa da neku zakonsku odredbu ignorišu. Bez toga ne postoji ni prilika da policija, inspekcija, sud ili neka druga instanca ponudi neku uslugu korupcije.
  • jaaa

    08.10.2013 22:03
    Ovim putem bih zele SVE Anonimuse sa svih dosadasnjih komentara da nabijem!!!
    Jel vam tesko da napisete konkretan nick pa da znamo "skim pricamo", a ne ovako ne mozes ni da odgovoris jer nemas kome da odgovoris!
  • Marko

    08.10.2013 21:36
    @anonimus
    Jel ima neko neki link o tome da je ovaj lik proteran iz madjarske (ili neke drzave vec) i podatke o tome? Ili cemo samo na rekla kazala da ostanemo?
  • DekiNS

    08.10.2013 20:44
    Окупљање на истом месту попут слике на мајици дотичног,с' том разликом што би Сајмон да гази Милетића:
    http://www.teleprompter.rs/uploads/2/1/1/8/21189940/248146_10150263568443115_3549237_n.jpg
  • Podbarac

    08.10.2013 20:05
    @Građanin - @Anonimus
    Nazivaš drugog čoveka pogrdnim imenima, a sve u ime čega to? Zgadila ti SPC pa si se sa 110% privoleo TFI ili šta?
    Ispostavilo se da je veći deo članaka o kome govoriš tačan, ako ne i ceo. I niko ozbiljan to više ne poriče, pa ni ovi koje braniš. Pritom taj članak ni u jednoj reči ne poziva na nasilje ili šta već, već samo razotkriva prave motive CE i njihovog "dobrotvorstva" i boravka u NS.
    Naravno da to nije valjan razlog za uskraćivanje boravka, ali to čak i nije razlog. Razlog je uobičajen pokušaj da se nađe rupa u zakonu, ali eto nije uspelo. Obaška se i ogrešilo.
    Ali ono što meni i mnogima počinje da smeta je "podrška" tom liku da bude iznad zakona ove države, a svi stalno trubimo "kako se zakoni ne sprovode" i da niko ne sme da bude povlašćen!
    Još više mi smeta to što i taj dotični iz CE smatra da je zaslužio da bude iznad zakona države svojim "dobrotvornim radom", a da mu obaška, to daje i pravo da pljuje po toj istoj (našoj) državi. Znači, samo time je već zaslužio "marš napolje" bez pardona. Kao ranije i iz Mađarske, iz BiH, sa Kosova, iz Tajlanda... da ne nabrajam više. Pametnom dosta.
  • suzana

    08.10.2013 18:49
    ..bez komentara..
    ...mi tacno nismo normalni! kome li je protest pao na pamet,pitam se?
  • pera

    08.10.2013 18:42
    Dovoljno je procitati komentare i shvatiti zasto nas niko ne voli i zasto niko normalan ne zeli da ima posla sa nama .
    Osecam beskrajnu srecu i olaskanje sto cu u januaru otici odavde , otici iz ovog jezivog ludackog pakla gde je glavni zivotni motiv mrznja , a zloba , pakost i zelja da drugom bude sto gore glavni motori zivljenja .

  • Naučnik

    08.10.2013 18:01
    Kako se lepo nasmejem kada vidim da neko spominje ameriku i zeleni karton. Pa imate vi mozga? Znate vi gde smo mi? U Srbiji! Odavde svi beže! Naša deca beže! I onda kad zabasa neki stranac kod nas, sviđa mu se, čini dobro za društvo, onda ga izbacujemo? Čovek je prekršio zakon jer naši panduri ne znaju nijedan strani jezik pa mu nisu mogli nacrtati neke stvari. Vreme je da Ivica podnese ostavku na mesto šefa panduracije! Svaki drugi dan neki propust od strane "čuvara reda" na vestima. Te nema gej parade, te pandur upucao kolegu u glavu, itd.
  • 08.10.2013 17:26
    Кад ће бити перформанс за обесправљене раднике, за бескућнике и сиротињу?
  • 08.10.2013 17:18
    Nakon tog performasa, kad već niste pre njega, pokušajte i da saznate zašto je Sajmon Vilson pre tri godine napustio Mađarsku (u kojoj je takođe "volontirao" i širio ljubav i toplotu srca, zatvorio tamo sličnu nevladinu organizaciju drugog imena (ćerku organizacije Family international), a onda došao u Srbiju?

    Kada budete dobili taj odgovor, putem mađarske ambasade ili preko prijatelja koji su u toku s prilikama u susednoj zemlji, nemojte nama da se žalite što su vam uši izrasle.

    Malo kritičkog razmišljanja i analize ne bi škodilo. Stvari nisu crno-bele.
  • Obrad

    08.10.2013 17:17
    Zakon je jednak za sve
    Cvrc Milojka. Izbacite ga napolje.
  • 08.10.2013 17:12
    "da stanu u odbranu prava Sajmona Vilsona" - da šta?

    eksluzivna prava da krši zakone ove zemlje? hajte, molim vas, budite ozbiljni.
  • Sasha

    08.10.2013 16:52
    Potpisujem prvi post, kad se podvuče crta zakon je prekršen, svi insistiraju na poštovanju zakona, a kad se od nekuda počne pljujete na sve strane.

    E sad nevezano za bilo šta smrde mi priče obe strane, i naprasna ažurnost administracije i lik kojeg niko ne finansira, celi život volontira,a opet bez problema istrese keš za kafanu i prvih godinu dana funkcionisanja u minusu izdržavajuću petočlanu porodicu u toku tog posla...

    Eh da, sve to trpi jer "voli" Srbiju...

    Nije nego...
  • Otrcani mačak

    08.10.2013 16:20
    Neka radi ko šta vole
    Šta me briga neka veruju u čega hoče i šta hoče.Uživajte ako Vam je lepo,veći su mi problem mislim,psihički su mi više za posmatranje oni kojima smetaju drugi ljudi? Jer tada tu nešto neštima.
  • ajde

    08.10.2013 16:11
    da stvar
    obrnemo i zapitamo se - šta bi bilo da u SADu uhvate državljane Srbije bez zelene karte???
    Kakve i kolike demonstracije i performansi bi ga spasili izgona pa i minimalno jednomesečnog zatvora ?
    Bez ikakve potrebe se stvar stavlja u neki politički kontekst a sve je jasno i čisto kao dan!
  • 08.10.2013 16:07
    Upravo SAD su poznate po striktnoj imigracionoj politici prema strancima. Kada stranac kod njih poseduje neurednu vizu, isprate ga sa lisicama a i niko ne sme (a ni neće) da pisne, a kod nas se odmah nađe gomila nekih "aktivista" da protestuju.
  • ica

    08.10.2013 15:54
    anonimuse
    to što tebi idu na živce, ne znači da ne treba da postoje, je li? i ja na primer više volim da strancima koji doprinose bogatstvu kulture u novom sadu policija obezbedi prevodioca kada službeno komunicira sa njima (što bi sprečilo propuste sa dokumentacijom), nego li da im namerno traži i namešta greške. i kada si čuo , na primer, da se kod nas primenjuje zakon koji kaže da moraš da prijaviš adresu boravka u roku od 24h osim kada iz nekog desetog razloga hoćeš da napakostiš tom nekom? dakle, ja se slažem da se zakon trreba poštovati, ali ne parcijalno i samo onda kada to nekome odgovara, nego za sve i u potpunosti. podržavam sajmonov ostanak jer mislim da culture exchange doprinosi raznolikosti kulturnog sadržaja u novom sadu.
  • Građanin

    08.10.2013 15:52
    @Anonimus
    Krajnje je nevažno šta ti ili ja volimo. Ono što je važno, jeste da čoveku koji je uložio svoje vreme i novac u ovoj zemlji krše prava zbog nekog idiota koji misli da je novinar pa je napisao tekst kakav je vec napisao. Performans je samo propratna stvar, čini mi se. Lično sam u jednoj stranoj zemlji doživeo šikaniranje i nemogućnost sređivanja dokumentacije jer su i ti indijanci (kao i ovi naši) bili previše zamajani igranjem lošeg momka i NISU mi obezbedili prevodioca. Tako da...
  • 08.10.2013 15:39
    Ja ipak vise volim kad se ostanak u zemlji obezbedi adekvatnom dokumentacijom, a ne "artperformansom". Ne stvarno, ovi dokoni "umetnici", "aktivisti", ngo volonteri i "kreativni mladi ljudi" mi vise idu na zivce od huligana i vandala. I jedni i drugi nemaju pametnija posla pa se bave glupostima. I jedni i drugi imaju potencijal da naprave stetu ako se ne kontrolisu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna